Tiivistys

CeraCon-tiivistyskone on liitetty Leomuovin tuotantolinjan ruiskuvalukoneeseen.

Automatisoidun tuotantolinjan ansiosta kykenemme takaamaan korkean laadun sekä tuotteiden toistettavuuden. Lisäksi voimme tiivistää hankalia, moniulotteisia 3D-kappaleita. Tuotantolinjallamme pystymme valmistamaan muovituotteen ja tekemään tiivistyksen samalla suoraan paikalleen. Tämä nopeuttaa valmistusprosessia huomattavasti. Tiivistettä on mahdollista käyttää myös olemassa oleviin muovi- ja metallituotteisiin. Suomessa vastaavia koneita on vain muutama ja kysyntää on paljon.

Patentoidulla vaahdolla ylivoimaiset ominaisuudet tiivistyksessä

Yksikomponenttinen, umpisoluinen ja patentoitu vaahto takaa ylivoimaiset ominaisuudet tiivistettäessä. CeraConin tiivistyskoneessa käytetään patentoitua, yksikomponenttista, termisesti aktivoituvaa polyuretaanimateriaalia. CeraConin mekaanisessa vaahdotusmenetelmässä muodostunut vaahto on pääosin umpisoluista, joka takaa materiaalille ensiluokkaiset ominaisuudet: esimerkiksi erittäin alhaisen veden imeytymisen sekä erinomaiset elastiset ominaisuudet.

Nopea menetelmä tiivistykseen – tuote ”heti valmis” käyttöön

Tiiviste kovetetaan yli 70 °C:ssa. Kovettumisprosessi on nopeaa (sekunneista muutamaan minuuttiin), aika riippuu kappaleen koosta ja käytettävästä vaahdon määrästä. Prosessi ei muuta vaahdon rakennetta tai tilavuutta. Tiiviste siirretään huoneenlämpöön jäähdyttämisen jälkeen, ja se on heti valmis käyttöön. Komponentti voidaan välittömästi altistaa mekaaniselle rasitukselle tai asentaa paikoilleen käyttöä varten.

Monipuolinen käyttää, säästää luontoa

Tiivisteitä voidaan käyttää mm. veden, pölyn ja lian eristämiseen sekä vaimentamaan melua tai tärinää. Tiiviste säästää luontoa: se sisältää vain hyvin pienen määrän vapaita isosyanaattimonomeerejä. Raaka-aineet eivät ole haitallisia ja syntynyt jäte voidaan hävittää normaalin kotitalousjätteen tavoin. Materiaalia käsitellessä ei ympäristöön vapaudu haitallisia kaasuja tai hajuja.

Tiivisteen ovat ottaneet omakseen jo mm. seuraavat yritykset: Siemens, Bosch, Miele, BMW, Audi, Mercedes-Benz, VW, Volvo, Continental, Philips, Valeo, Metzeler.

Tutustu tiivistyskone-esitteeseen

Leomuovi palvelee

Jotta kokonaisuus toimii, on kaikkien osien toimittava. Leomuovi palvelee asiantuntevalla suunnittelulla, joustavilla muottihankinnoilla, räätälöidyllä valmistuksella ja varmoilla toimituksilla.

Lue lisää

Muovituotteet ja -komponentit rakennus- ja eletroniikkateollisuuteen

Leomuovi tarjoaa sopimusvalmistustuotteina mm. hitsauslaitteita ja -maskeja, kiukaan komponentteja ja komponentteja sähköjärjestelmiin. Meillä on yli 500 asiakasta yksittäisistä kuluttajista suuriin teollisuusyrityksiin. Valmistamiamme teollisia tuotteita käyttävät mm.

  • rakennusteollisuus
  • elektroniikkateollisuus
  • koneteollisuus
  • muoviteollisuus
  • metalliteollisuus
  • huonekaluteollisuus
  • ilmankäsittelyala

 

Lue lisää

Tekniikat ruiskuvalusta tiivistykseen

Käytämme muovituotteiden ja -komponenttien valmistuksessa ruiskuvalua eli ruiskupuristusta. Tiivistyksessä käytössämme on automatisoitu tuotantolinja ja laadun takaava tiivistyskone.

Lue lisää

Kestävää muovia pitkällä kokemuksella

Leomuovi valmistaa tasokkaat ja kestävät muovikomponentit kaikkiin teollisiin tarpeisiin. Yrityksellä on jo yli 30 vuoden kokemus sopimusvalmistuksesta.

Lue lisää