Leomuovi kasvaa fuusiossa Groupiksi :: Leomuovi Group
09.01.2023

Leomuovi kasvaa fuusiossa Groupiksi


Akaalainen Leomuovi, Kankaanpäässä sijaitseva WM-plast ja Uudessakaupungissa toimiva VS- Automaatio fuusioituivat 31.12.2022.

Fuusio on luonnollinen jatkumo tytäryhtiöiden sulauttamiseen Leomuoviin.

Aiemmin sisaryrityksenä toimineet tehtaat siirtyvät fuusiossa Leomuovin nimen alle ja se muuttuu Leomuovi Groupiksi. Groupin alle sijoittuu myös aputoiminimellä oleva Evermatic, Siivo, Velsia ja Comol.

Leomuovi jatkaa yrityksen virallisena nimenä kaupparekisterissä. Yhtiön kotipaikkana säilyy Akaa.

-Tämä on meille suuri askel, jota on valmisteltu pitkään. Kaupan myötä Leomuovista tulee yksi Suomen suurimmista muovinalan yrityksistä. Liikevaihtomme kasvaa 14 miljoonaan ja vaikka ajat ovat haastavat, niin tavoitteenamme on toki kasvattaa sitä edelleen. Leomuovi Groupin myötä myös kansainvälistymismahdollisuutemme paranevat merkittävästi, toimitusjohtaja Risto Kalliainen iloitsee.

Kaikkien kolmen yhtiön työntekijät siirtyvät Leomuovi Groupin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Yhdistymisen myötä työntekijämäärä on 84 henkilöä.

Yrityskauppa on osa Leomuovin strategian mukaista tavoitetta saavuttaa johtava markkina-asema muovitoimialalla Suomessa.

-Olemme uudistaneet strategiaamme yhteistyössä henkilöstön kanssa.
Kaikkien kolmen yhtiömme työntekijät ovat ottaneet tiedon innostuneina vastaan ja heistä moni onkin toki ollut tärkeä palanen yhdistymisen valmistelutyössä. Fuusion myötä voimme tarjota vielä aiempaa enemmän kehittymismahdollisuuksia työntekijöillemme, Kalliainen taustoittaa.

Historiaa
Leomuovi syntyi vuonna 1984, kun sen perustaja Leo Koskinen osti ilmanvaihtolaitteita valmistaneen Lapinleimu Oy:n muovituotannon. Akaan Viialassa sijaitsevan yrityksen nykyiset omistajat ovat Risto Kalliainen ja Sami Rantala. Vuoden 2018 alusta Leomuovi-konserniin on kuulunut Kankaanpäässä sijaitseva WM-plast Oy ja 2020 uusikaupunkilainen VS-Automaatio.

Lisätiedot: 
Risto Kalliainen, toimitusjohtaja
risto.kalliainen@leomuovi.fi
+358 40 848 4716

Sami Rantala, hallituksen puheenjohtaja
sami.rantala@leomuovi.fi
+358 40 554 9494

WM-Plastin ja VS Automationin nimissä tehdyt tarjoukset ja yhteistyösopimukset siirtyvät sellaisinaan Leomuovi Groupin nimiin. Ainoastaan laskuttava yhtiö muuttuu niiltä osin, kun laskutus tapahtuu 1.1.2023 jälkeen.

Ota yhteyttä!